Tavallinen päivä Shanghaissa alkoi taas aamulla seitsemältä pilvisellä säällä ja varustauduin sen mukaisesti farkuilla, keltaisella topilla ja harmaalla neulepuserolla. Kymmeneen mennessä aurinko ja ilmankosteus kävivät niin sietämättömiksi että innolla heitin neuleen pois :0)

Opellamme oli meille opiskelijoille pieni makoisa yllätys. Tässä kuussa kiinalaiset viettävät duanwu-juhlaa ilmeisesti 19. päiv? tästä ei päästy varmuuteen. Duanwu tunnetaan paremmin englanninkielisellä nimellä Dragon Boat Festival. Se juhlistaa kiinalaisen runoilija Qu Yuanin muistoa, joka heittäytyi jokeen osoittaakseen kuinka paljon hän vihasi korruptoitunutta hallintoa. Ihmiset pitivät Qu Yuania hyvänä poliitikkona ja he heittivät jokeen ruokaa, jotta kalojen mielenkiinto kääntyisi muualle. Myös pitkät, kapeat lohikäärmeveneet risteilivät joessa pelottaen veden asukit kauemmas kovaäänisillä rummuilla.

Nykyään kiinalaiset syövät lohikäärmevenejuhlan yhteydessä kasvinlehteen käärittyjä riisinyyttejä, zongzi. Nämä zongzit muistuttavat Qu Yuanin uhrauksesta. Nam! Kiinalaiset rakastavat ruokaa. Kaikkiin juhliin liittyy perinteinen ruoka: zongzi, jiaozi, yuebing...Tässä nyt zongzi, joka muuten maistui erinomaiselta!

642355.jpg

...Ja kiitos kun kävitte. Ostin tänään kaverilleni lipun takaisin Pekingiin. Meillä on tulossa railakas viikonloppu täällä Shanghaissa :0) No kuitenkin. Sain aika töykeää palvelua. Kysyin hintoja ja tietoja kuten milloin juna saapuu Pekingiin, onko makuupaikkoja jne. joita nyt jokainen maksava asiakas haluaa ymmärrettävästi tietää. Myyj?oli niin happaman näköinen, niin työhönsä kyllästynyt kenties että kesken keskustelun alkoi lukea sanomalehteä ja näytti mulle hintoja nostamalla vain sormet pystyyn...niin että paljonko? Ai, viisi sormea. Otetaan sellane sitte! Kiitos kun kävitte ja tervetuloa uudelleen! Mutta tähän on jo totuttu...oikeesti ;0)!