Paikallinen kirjasto omassa kotikaupungissa oli mulle aarreaitta pikkutyttönä. Käytiin siellä usein kavereitten kanssa ja aina oli jännää oottaa mitä uutta sieltä tällä kerralla löytäis. Harmittaa, että en enää muista minkä kirjan luin ekana. Se oli tietenkin joku lastenkirja, varmaan Neiti Etsivä tai joku kaverin ehdottama sikahauska stoori jostain lentävästä porsaasta. Ei mitään muistikuvaa.

Mulla on aina ollut läheinen suhde kirjoihin ja etenkin siihen tietoon mitä niistä saan. Joku tietty lause on myös monesti pelastanut lukukokemuksen kun on tuntunu siltä et tää kirja ei kyllä oo mun makuun...ollenkaan! Jos nykyään ostan jonkun kirjan niin se on aika usein tietokirja, en siis usein osta kaunokirjallisuutta. Lainaan mieluummin.

Täällä Shanghaissa oon ostanu muutaman klassikon (jostain kumman syystä lupaan joka vuosi et nyt luen niitä tunnettuja klassikoita, otan oikein netistä selvää mitkä on ne 100 tunnetuinta kirjaa...) Just, just. Nekin nuokkuu tuolla hyllyllä. Hiljaa siellä!

Kävin Suomessa alkuvuodesta ja ostin paluulennolle, se kun kestää sen yhdeksän tuntia, tiilarin eli 700-sivuisen historiallisen romaanin. Englanniksi, kun saa halvemmalla ja pehmeäkantisena. Siitä on nyt kolme kuukautta ja mä oon lukenu reilusti yli puolet, jotain 500 sivua takana.

Kate Mossen LABYRINTH on kahteen aikakauteen sijoittuva, yhteensitoutuva tarina kahdesta nuoresta naisesta. Alaisin tarina sijoittuu 1200-luvun Ranskaan ja Alice Tannerin nykypäivään. Alaisin isä vihkii tyttärensä Graalin salaisuuden vartijaksi ja hänen on uhrattava kaikkensa säilyttääkseen labyrintin salaisuus. Alice taas suorittaa ystävänsä auttamana kaivauksia Ranskan Pyreneillä ja sattumalta löytää luolan, jossa makaa kaksi vainajaa ja arvoituksellinen labyrinttikaiverrus seinällä muistuttaa häntä menneisyydestä...jostakin kaukaisesta.

Ensimmäisellä sivulla eräs arvostelija suitsuttaa:

"Labyrinth is a reader's Holy Grail, mixing legend, religion, history, past and present in a heart-wrenching, thrilling tale. Eat your heart out, Dan Brown, this is the real thing."

Perustan tän blogin yhteyteen jonkinlaisen kirjaosion, jossa voin kertoilla lukukokemuksiani.

Joo mutta toi teos itse on mukavaa ajanvietettä, no doubt. Ei se kyllä mikään tajunnanräjäyttävä kokemus ole ollut, mutta uskollisena jaksan sen kyllä lukea loppuun. Sitten onkin aika jättää se johonkin läheiseen kuppilaan josta joku voi sen kainalossaan kiikuttaa kotiin. Laitetaan matsku kiertää :0)